mandag den 29. april 2013

Linser med marcipancreme


endnu en opskrift der skal testes!

10 linseforme, Ø 10 cm
Ingredienser
Mørdej
1 pose (50 g) Dr. Oetker Mandelmel
150 g flormelis
400 g hvedemel
300 g koldt smør i tern
4 æggeblommer str. M/L
Fyld
4 dl letmælk
1 brev Dr. Oetker Bagestabil KageCreme
100 g revet marcipan
Tilberedning:
Bland mandelmel, sigtet flormelis og hvedemelsammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til
konsistensen er som rasp. Tilsæt æggeblommer og saml dejen hurtigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg
den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Fyld: Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Rør marcipan i cremen med en
ske og sæt den i køleskabet i 20 minutter. Konsistensen på marcipancremen er meget fast.
Tænd ovnen på 180° C traditionel varme.
Smør linseformene.
Rul halvdelen af mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Udstik 10 cirkler (Ø 12 cm).
Tryk cirklerne forsigtigt ned iformene og fjern den overskydende dej. Læg 1 stor skefuld marcipancreme i
hver linse. Hvis det er svært at fordele cremen bruges en ske dyppet i vand til at glatte og fordele cremen i
formene. Rulresten af dejen ud på et meldrysset bord. Udstik cirkler isamme størrelse som linseformene og
læg dem ovenpå cremen som låg. Tryk siderne ned hele vejen rundt, så linserne er tætsluttede.
Bag linserne midt i ovnen i 25-30 minutter til de er gyldenbrune og sprøde.
Afkøl linserne iformene inden de vendes ud.
Opbevar linserne i en tætlukket beholder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar