Det her er klart en af mine favoritter... originalen er fra Momses univers
3 dl rabarber (friske)
3 dl jordbær (friske eller frosne)*
1,5 dl sukker
5 blade husblas (6 hvis det er frosne bær)
Saften af 1 citron
3 dl fløde
0,5 spsk vanillesukker
* Erstat jordbær med rabarber, hvis der ønskes rabarbermousse.
OBS: Vær også opmærksom på at nogle jordbær kan være mere "vandede" end andre (+ mængden af citronsaft), så måske der skal tilsættes lidt mere husblas.
Skyl/rens rabarberne. Skæres i mindre stykker (ca. 1,5 cm).
Skyl/rens jordbærrene. Skæres i kvarte.
Kog jordbær, rabarber og sukker i 5-10 minnutter - koges godt sammen (tager lidt længere tid hvis det er frosne bær). Kompotten kan blendes, hvis du synes. Lad kompotten afkøle let.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Kram vandet af og smelt det i kompotten. tilsæt citronsaften. Lad kompotten afkøle til en temperatur, så den ikke smelter flødeskummet.
Tilsæt vanillesukker til fløden og pisk den stiv. Vend den afkølede kompot i flødeskummet.
Stil moussen på køl i nogle timer - men gerne til dagen efter. hvis den er for stiv dagen efter, tilsæt da lidt mere fløde og pisk igen.
3 dl rabarber (friske)
3 dl jordbær (friske eller frosne)*
1,5 dl sukker
5 blade husblas (6 hvis det er frosne bær)
Saften af 1 citron
3 dl fløde
0,5 spsk vanillesukker
* Erstat jordbær med rabarber, hvis der ønskes rabarbermousse.
OBS: Vær også opmærksom på at nogle jordbær kan være mere "vandede" end andre (+ mængden af citronsaft), så måske der skal tilsættes lidt mere husblas.
Skyl/rens rabarberne. Skæres i mindre stykker (ca. 1,5 cm).
Skyl/rens jordbærrene. Skæres i kvarte.
Kog jordbær, rabarber og sukker i 5-10 minnutter - koges godt sammen (tager lidt længere tid hvis det er frosne bær). Kompotten kan blendes, hvis du synes. Lad kompotten afkøle let.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Kram vandet af og smelt det i kompotten. tilsæt citronsaften. Lad kompotten afkøle til en temperatur, så den ikke smelter flødeskummet.
Tilsæt vanillesukker til fløden og pisk den stiv. Vend den afkølede kompot i flødeskummet.
Stil moussen på køl i nogle timer - men gerne til dagen efter. hvis den er for stiv dagen efter, tilsæt da lidt mere fløde og pisk igen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar