mandag den 2. februar 2015

How to på grantræ med sne

så prøver jeg mig lige frem igen med en lille how to, da der er mange, der har spurgt efter en sådan.

 
Det skulle gerne ende ud med et træ som det på billedet herover.
 
 
På de næste to billeder kan du se hvad du skal bruge udover fondant og Royal Icing og lidt vand.

Ting man skal bruge til selve træet: Rullepind, siliconeunderlag, tylosepulver, kantudstikker, pensel, grillpinde og et flower leaf modelling tool

Ting til at lave sneen på træerne: sprøjtepose, adaptor og skrivetylle nr 2 samt en flad pensel.
 
 farv en passende portion fondant i en brun farve, den skal bruges til træets stub. Ælt tylosepulver i fondanten

 Form en cylinder/stub ved at trykke kuglen lidt, gør den evt lidt bredere for neden.

 
 Sæt stubben på et grillspyd og form eventuelt lidt markering af rødderne nederst. Lad fondanten tørre lidt op inden du bygger videre på træet, da det ellers vil mase stubben sammen.

 
 Form en kegle af fondant tilsat tylosepulver.... her har jeg brugt rød fondant, da jeg havde en rest fra en anden kage... keglen kan ikke ses på det færdige træ, så alle farver kan bruges.


Farv noget nyt fondant i en grøn farve, som du synes er passende. tilsæt lidt tylosepulver.
Rul fondanten ud i et aflangt stykke... det skal ikke være alt for tyndt, for så vil fondanten klaske sammen på keglen.

 
 Udstik et stykke med kantudstikkeren og skær til, så der kommer en pæn lige side. vær obs på, at alle buer skal være hele da de kommer til at forestille en gren.

 
 Pensel med lidt vand rundt langs bunden på keglen.


Sæt så den kant strimmel på, som du lige har udstukket. Kanten skal stikke noget ud for neden.
 
 Udstik flere kanter og monter dem på keglen som vist på billedet her under. Du skal sørge for, at hver bue ligger i mellemrummet mellem to buer i kanten under.

 
 Fortsæt med at sætte kanter på. Efterhånden som man kommer op af keglen, bliver der færre buer, og man skal klemme lidt sammen for at få buerne til at sidde pænt. Bare sørg for at klemme det overskydende fondant pænt ind til keglen.

 
 Undervejs og til sidst, er det nødvendigt lige at løfte lidt ud i grenene for at forhindre, at de klasker sammen.
 
 Lad træet tørre, gerne natten over, det gør det nemmere at tegne sneen på.

 
 Med Royal Icing (RI) tegner man nu en streg langs med kanten på en bue/gren.


Med den flade pensel, som er let fugtet af vand, trækker man kanten af glasuren ud... en metode der hedder brush embrodery.

Fortsæt på alle bladene på træerne

I toppen markerer man grenene lidt op af træet, og trækker så glasuren ud...evt lidt ekstra glasur på toppen.... og voila, så har man fine sneklædte grantræer!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar