Dej
150 g blødt smør
350 g marcipan
5 æg
1 dl mælk
150 g mel
2 tsk. bagepulver
Jordbærmousse
4 blade husblas
500 g jordbær
100 g sukker
2 dl fast græsk yoghurt 10%
4 dl piskefløde
1-2 spsk limesaft
Pynt
ribsgele (OBS kan kun bruges mens moussen stadig er frossen, ellers smatter det ud), smeltet chokolade og jordbær
Sådan laver du bunden
Bland smør og marcipan skåret i skiver til en ensartet masse. Tilsæt æggene et ad gangen og så mælken. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.Læg bagepapir i en form på ca. 22 x 30 cm og hæld dejen i. Bag kagen på nederste rille ca. 30 min. ved 175°, til den er fast, og lad den køle af.
Mousse:
Læg husblassen i blød i koldt vand. Skyl og nip jordbærene og miks dem og sukker med stavblender.
Varm 2 dl af jordbærpuréen i en lille gryde. Tryk vandet af husblassen og smelt den i de varme jordbær. Lad det køle lidt og rør det i resten af jordbærene. Rør yoghurten i jordbærene.
Pisk fløden halvstiv og vend den i, smag til med limesaft. Hæld moussen over kagen i formen og glat den.
Sæt formen i fryseren 5 timer.
Servering:
Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. smelt 3-4 store spsk ribsgele i en gryde og når det er let afkølet så pensel et tyndt lag ud oven på moussen. pynt evt med mønster af chokolade oven på gelen. Lad kagen tø op inden serveringen. Man kan med fordel skære kagen ud mens den stadig er relativ frossen, det giver flotte skarpe kanter kniv. Pynt med jordbær og evt. små blomster.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar